Boerderijenfietstocht

"maar dan anders"

Boerderijen Fietstocht ’’.... maar dan anders’’ 2017 groot succes!

Op 2 Augustus 2017 werd voor de 4e keer de Boerderijen Fietstocht ’’.... maar dan anders’’ georganiseerd.
De weersomstandigheden waren dit jaar ideaal ondanks een klein buitje om half 9.
Er hebben dit jaar een kleine 1300 fietsers meegedaan waarvan 250 de kidsroute deden.
Bij de lunch op Noaberhoeve was het soms wel wat druk, maar door de nieuwe indeling van het uitgifte punt liep daar alles op rolletjes.
Ook was er de mogelijkheid om een excursie bij de oude Kene te maken.
De prijsvraag bij de roeiverenging in Hoogeveen is gewonnen door Nazzanien Schaafsma uit Zwolle.
De organisatie is zeer tevreden over het verloop van deze dag.
Graag willen wij iedereen bedanken die er voor gezorgd hebben dat wij deze dag konden organiseren.
Met name de verkeersregelaars, de Noaberhoeve, de Fam. Neutel, Natuur vereniging Hoogeveen, Dorpshuis Fluitenberg, vrijwilligers van het Roekenbos in Echten, de NAM, Vrijwilligers van het Drents Landschap, Fam. Ten Kate, en het dorpshuis 't Marke Huus in Veeningen.

 


Lunch bij de Noaberhoeve                                                           foto: Peter Nefkens

 

Verder alle andere vrijwilligers bij Den Kaat, zoals de stempelaars en inschrijvers en natuurlijk Old Music, die voor de leuke muziek zorgden. Iedereen, ook de mensen die we misschien vergeten zijn op te noemen: enorm bedankt!!
Wij hopen dat u als fietser ook zo genoten hebt en hopen u volgend jaar weer te mogen begroeten in Zuidwolde!
In 2018 wordt de tocht voor de 5e keer georganiseerd door de Boerderijentocht Zuidwolde "maar dan anders". 
Tot volgend jaar!

 

Hier onder een verslag van de roeivereniging De Compagnie uit Hoogeveen over deze dag.


Boerderijen Fietstocht ….maar dan anders
Op verzoek van de commissie Boerderijen Fietstocht Zuidwolde heeft H.R.V. De Compagnie haar accommodatie woensdag 2 augustus opengesteld als stempelpost en pleisterplaats voor de kidsroute. Deze fietstocht voerde de deelnemers door de zonovergoten en afwisselende omgeving van De Wolden.
Een aantal vrijwilligers van de maandagochtend- roeiers hebben zich ingezet om de jeugd te ontvangen en wegwijs te maken in de wereld van de roeisport.
Vergezeld van ouders, opa’s en oma’s fietsten de junioren al in de vroege ochtenduren door de landerijen op weg naar een aantal interessante locaties met als eerste stempelplaats de Hoogeveense Roeivereniging.
Zo’n tweehonderd fietsers waren van 10.00 tot 13.00 uur te gast bij de H.R.V. en werden na aankomst de loods ingeloodst waar uitleg werd gegeven over o.a. de indeling van de accommodatie. Na deze introductie kregen alle kinderen een vragenlijst over diverse facetten van de roeisport. Aan de deelnemer die alle vragen juist beantwoord heeft wordt een cadeaubon uitgereikt.
Inmiddels is de winnaar bekend: Nazzanien Schaafsma uit Zwolle.
Het was opvallend hoe enthousiast en nieuwsgierig de jeugd reageerde op het aantal en de soorten gestapelde roeiboten in de botenloods. Vragen van de kinderen en hun begeleiders werden deskundig beantwoord door de vrijwilligers. Het krachthonk werd druk bezocht. Jong en oud strekten de benen op de ergometers terwijl de roeiprestaties onderling werden uitgewisseld.
Een tweetal jonge skiffeurs van onze vereniging die hun vaardigheden vertoonden op de Hoogeveense Vaart trokken eveneens veel belangstelling.
Al met al was het die woensdag een gezellige drukte op en rond het met vlaggen versierde terrein van Onze Compagnie! Er was zelfgebakken cake, koffie , thee en limonade welke voor een klein bedrag grif van de hand gingen.
Met het organiseren van deze activiteit heeft onze vereniging een positieve bijdrage geleverd aan deze boerderijenfietstocht.