Boerderijenfietstocht

"maar dan anders"

Fietstocht 2015

De Boerderijen Fietstocht "..... maar dan anders" werd in 2015 gehouden op:

 

woensdag 29 juli 2015

 

Voor de 2e maal organiseerde de stichting boerderijenfietstocht "..... maar dan anders" een fietstocht van ±40 km langs verschillende locaties.

 

 


Ook gingen we door met de kidsroute, in 2014 deden hier 250 kinderen aan mee, dus 250 redenen om met deze tocht van ± 30 km door te gaan.
In 2015 ging de tocht richting Koekange en Echten, in 2015 gingen we de andere kant op nl. richting Dedemsvaart en Balkbrug.
We hadden dat jaar een zeer afwisselde programma. In Dedemsvaart kon u de Kalkovens en een theater in een gashouder bezoeken,daarna brachten we een bezoek aan De Veldzichthoeve. Deze boerderij is onderdeel van FPC Veldzicht.

 


Op het terrein van Veldzicht werd de gezamenlijke lunch gebruikt en bestond er de mogelijk om een excursie onder begeleiding van een gids te maken naar de vroegere bedelaarskolonie Ommerschans.
Daarna gingen we richting Oud Avereest waar het Overijssels Landschap u welkom heette in het bezoekerscentrum ‘’het Wheem” tevens kon u een bezoek brengen aan de pas gerestaureerde kerk van Oud Avereest.

 


En tot slot kon u een bezoek brengen aan een beheersboerderij van het Drents landschap op de Pieperij.

 

 

Voor de kids stond in 2015 heel wat anders op het programma. Zij brachten een bezoek aan de praktijk van de dierenarts op den Kaat.

 


Op Veldzicht kregen zij ook de lunch en de kids brachten daarna een bezoek aan het zwembad van Balkbrug.

 


Bij het bezoekerscentrum ’’De Wheem ‘’ konden ze het belevingspad bezoeken.

 


 

Tot slot stelde de Fam. Zanting iedereen in de gelegenheid om hun boerderij te bezoeken.